Οι δουλειές μας

Φροντίδα Επίπλων
 
Έπιπλα επενδυμένα με ύφασμα :
► Καθαρίζετε τα έπιπλα με ηλεκτρική σκούπα, χρησιμοποιώντας το ειδικό εξάρτημα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης στις ίνες των υφασμάτων και στα υλικά της ταπετσαρίας. Αν οι επιφάνειες είναι ευαίσθητες, χρησιμοποιήστε μαλακή βούρτσα και όχι ηλεκτρική σκούπα.
► Να γυρίζετε συχνά τα μαξιλάρια και να τα κτυπάτε ώστε να επανέρχεται το σχήμα τους και το υλικό στο εσωτερικό τους.
► Να αερίζετε συχνά τα μαξιλάρια, ειδικά εκείνα που είναι γεμισμένα με πούπουλα.
► Αποφύγετε την άμεση έκθεση των επίπλων στο ηλιακό φως, προκειμένου να προστατεύσετε τα υφάσματα από ξεθώριασμα των χρωμάτων.
► Αν πρέπει να αποθηκεύσετε μαξιλάρια ή έπιπλα, καλύψτε τα με προστατευτική επένδυση αλλά εξασφαλίστε ότι αερίζονται επαρκώς, δεν συσσωρεύουν υγρασία και δεν έρχονται σε άμεση επαφή με σκόνη.
► Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε καθαριστικό προϊόν για την απομάκρυνση λεκέδων, δοκιμάστε το πρώτα σε μη εμφανές σημείο του υφάσματος.
► Για τον καθαρισμό των αφαιρούμενων καλυμμάτων πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες που συνοδεύουν το ύφασμα ή, γενικά, να προτιμάται το στεγνό ή οικολογικό (με ατμό) καθάρισμα. Μετά τον καθαρισμό τους, τα καλύμματα είναι πιθανό να χρειαστούν τέντωμα προτού επανατοποθετηθούν.
 
Έπιπλα επενδυμένα με δέρμα ή συνθετικό υλικό :
► Καθαρίζετε τα έπιπλα με ηλεκτρική σκούπα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης στις επιφάνειες και στα υλικά της ταπετσαρίας. Χρησιμοποιείτε πάντα το κατάλληλο εξάρτημα που δεν χαράσσει την επιφάνεια του δέρματος και δεν αφήνει ίχνη.
► Καθαρίζετε τις δερμάτινες επιφάνειες με μαλακό υγρό πανί και στη συνέχεια σκουπίστε τις με στεγνό πανί. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούν τα δέρματα τύπου suede, που πρέπει να καθαρίζονται μόνο με στεγνό πανί ή μαλακή βούρτσα.
► Αν πρέπει να αντιμετωπίσετε λιπαρούς ή επίμονους λεκέδες, χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα καθαριστικού υγρού για πιάτα διαλυμένου σε νερό και έπειτα σκουπίστε καλά, πρώτα με υγρό πανί και μετά με στεγνό.
► Αποφύγετε την έκθεση των επίπλων σε πηγές θερμότητας ή στο ηλιακό φως, προκειμένου να προστατεύσετε το δέρμα από την ξήρανση και τη φθορά της επιφάνειάς του.
► Αν πρέπει να αποθηκεύσετε μαξιλάρια ή έπιπλα επενδυμένα με δέρμα, καλύψτε τα με προστατευτική επένδυση αλλά εξασφαλίστε ότι αερίζονται επαρκώς, δεν συσσωρεύουν υγρασία και δεν έρχονται σε επαφή με σκόνη.
 
Ξύλινες επιφάνειες :
► Καθαρίζετε τακτικά τις ξύλινες επιφάνειες με στεγνό, καθαρό πανί.
► Για την απομάκρυνση λεκέδων χρησιμοποιήστε υγρό πανί ή ειδικό μαλακό σφουγγάρι και αμέσως σκουπίστε καλά με μαλακό στεγνό πανί.
► Αποφύγετε την άμεση έκθεση των επίπλων στο ηλιακό φως ή σε πηγή θερμότητας, προκειμένου να προστατεύσετε τα λούστρα των ξύλων από την αλλοίωση του χρώματος και της υφής τους.
► Καθαρίζετε αμέσως τα ίχνη νερού ή άλλου υγρού με μαλακό πανί.
► Πάντα να ανασηκώνετε και να ξανατοποθετείτε τα αντικείμενα που βρίσκονται επάνω στα έπιπλα, χωρίς να τα σύρετε.
► Αλλάζετε συχνά θέση στα διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα που ακουμπούν επάνω σε ξύλινες επιφάνειες, ειδικά κατά το πρώτο διάστημα της χρήσης τους, ώστε να μη δημιουργούνται σημάδια ή μόνιμα ίχνη.